Minullekin mummona 3000 euron kahvinkeitin!

Vierailimme viime viikonloppuna Rakenna & Sisusta-messuilla Turun Messukeskuksessa harjoittelijani Nooran sekä poikani Adden kanssa.

Ensin vain vaelsimme ja ihmettelimme, mitä kaikkea puun, kiven ja metallin makuista silmänruokaa onkaan tarjolla. Kun saavuimme B-hallin osastolle, oli pakko kaivaa kännykkä taskusta ja ottaa kuva!

Suomalaiset alkaneet hyväksymään espressoja

52596526_2300494356648948_3158860751565750272_n
Nämä kahden ja kolmen tuhannen euron arvoiset laitteet ovat kuulemma uusin kahvi-trendi.

Silmäni olivat nimittäin osuneet mikroaaltouunia hieman suurempaan kodinkoneeseen, joka paljastui kaikkien aikojen kahvinkeittimeksi! – ja joka olikin tarkemmin sanottuna kahvikeskus.

Wow! Ihmettelimme koneen funktiota ja myyjä tulikin kertomaan meille lisää.  Meille kerrottiin, että suomalaiset ovat pikkuhiljaa alkaneet hyväksyä espresso-pohjaiset kahvit.

Koneen parhauksia on se, että siinä on puhdistusohjelma. Kahvin saa aina tuoreena, eikä tarvitse kaataa puolta pannua viemäriin kiireisinä aamuina – ellei kotona ole ennakkoluulotonta miestä, joka lämmittää jäähtyneet lirut vielä mikrossa.

Minun oli pakko stalkata Veikon Koneen – joka ei muuten millään lailla tue blogiani – nettisivuja. Siellä, kuten muillakin kodinkonemyyjillä Giganttia unohtamatta myydään myös hiukan pienempiä espresso-keittimiä. Mietin, milloin minä tulen tarvitsemaan tällaisen keittimen – ehkä mummona?

Metalliset, kylmät ritarit

Kahvinkeittimien uusien tulokkaiden rinnalla silmään pistivät uljaat metalliset jääkaappi- ja pakastin-rivit. Niitä sitten riitti. Pohdin, ostavatko ihmiset tosiaan messuilta jääkaappeja ja oliko tarpeellista, että niitä oli todella näin paljon, samanlaisen näköisiä riveissä? Ehkä tiedän sitten seitsemän vuoden päästä, kun aloitan keski-iän, ja nämä sisustus- ja remonttijutut alkavat jo olla sellainen perus harrastus. Tai ehkä tulen äitiini, joka tyytyy verhojen vaihtamiseen noin kerran viikossa.

Vallankumous tulee

Keittiöt valtaa muuten tulevaisuudessa liesi, joka ei ole lieden yllä, eikä edes alla, vaan ihan suoraan päällä. Esitekin sen jo kertaa, että kyseessä tulee olemaan vallankumous. Uskon siihen, kun näen, miten kaunis, tekninen tekohöyry leijailee kattilan kannen alta alaspäin kuin pieni, siveä keijukainen.

Milloin tapahtuu LVI-koneiden evoluutio?

Koska olen henkilökohtaisesti haaveillut omakotitalo-asumisesta jo useamman vuoden,

51836629_888454031325057_4694827351098261504_n

ja koska olen työni puolesta kiinnostunut LVI-alan jutuista, oli tietenkin pakko käydä katsomassa, miltä näyttävät erilaiset LVI-koneet! Nyt tiedän, miltä näyttää muutkin laitteet kuin ilmalämpöpumppu ja lämminvesivaraaja.

Laitteet olivat yllättävän samannäköisiä suuria pömpeleitä, ja otin kassillisen esitteitä näistä. Jäin pohtimaan, että jos nämä laitteet olisivat yhtä visuaalisesti käytössä kuin televisiot ja tietokoneet, olisivatko nekin evoluutioituneet jo pienempään kokoluokkaan?

Tokihan tämä on jo osittain tapahtunut, sillä laitteita voi usein jo säätää digitaalisille vehkeillä ja vaikka puhelimella.

LVI-laatikoille naamat?

Mielipiteeni on, että koska lämpöpumppu-aihe on varsinkin omassa keskuudessani puheenaiheena tylsä ja glitteritön, olisi fiksua panostaa osastojen messuilla ja hauskentaa näitä laitteita jotenkin. Voisiko niille piirtää naamat?

Yritin näyttää todella kiinnostuneelta eri maalämpö-laitteiden vierellä, mutta esittelijät eivät tulleet kertomaan mitään. En ehkä näyttänyt siltä, että olen alalla tai remontoimassa, mutta olis ollu kivaa saada vähän huomiota. Onneksi multa löytyy asiantuntevia lähteitä, joilta voin kysyä.

Pienillä timanteilla saisi varmasti aikaan hyvän kylpyhuoneremontin

51410420_361871461313213_1031027180240371712_nMessuilla etenkin Nooraa veti puoleensa timantit. Ne, sekä mahtavat marmorilaatat esille asetetuissa kylpyhuoneissa saivat meidät unelmoimaan remonteista ja silittelimme laattoja hartaasti.

Saunatkin olivat ihan kivoja. Mihinkään ei saanut astua eikä koskea, mikä oli miesväen mielestä hieman tylsää. Edes porealtaaseen ei saanut mennä.

Keille messut tarkoitettu?

Kun olimme jo kadottaneet suuntavaiston, törmäsimme keskellä messukatua vanhoihin tuttuihimme. Jäimme jorisemaan, ja sillä aikaa Adde riisui kenkänsä ja asettui muina miehinä mukavaksi Unikulman sänkyyn. Mukava myyjä piti hänelle sopivan esittelyn. Jos olisin antanut luottokortin pojalle, kaupat olisivat varmasti syntyneet.

Kokemuksesta tuli mieleen, että Rakenna- ja Sisusta-messut näyttävät tällä hetkellä keski-ikäisille suunnatuilta messuilta. Mutta eivätkö ne periaatteessa ole myös lapsiperhe-messut? Moni perheenlisäystä toimittava taho kuitenkin muuttelee kokoajan suurempaan ja suurempaan. Ehkä jonkinlainen lepo-osasto voisi viehättä lapsiperheitä, sekä ihan vaikkapa vanhempia ihmisiä, joilla on haasteita liikkua.

51982091_519603532200622_1851525062314688512_n.jpg

Yhteenveto

Kaiken kaikkiaan oli kivaa olla messuilla. Koska olimme perjantai-päivän ainoa lapsi-seurue, saimme kaikki ilmapallot ja karkit. Puhelinliittymäkin tuli vihdoin vaihdettua!

Siisteimpiä juttuja olivat ehdottomasti uudet, markkinoille tuodut tekniset laitteet ja tietenkin OP:n Keijo-robotti, joka osasi tanssia ja antaa sijoitusvinkkejä. Hyödyllisin piste taisi olla se, missä oli palomiehiä ja kerrottiin paloturvallisuudesta. Myös kodin turvalaitteet kiinnostivat ”sittenkunmuutanomakotitaloon”-tasolla.

Vihkiytyneenä kulttuurituottajana kaipasin koko tapahtumaan edes jotain taidetta. Estetiikkaa, klassista musiikkia, jotain esiintyjää.

Osallistuimme niin moneen arvontaan, että tuli oma nimi ja osoite jo korvista ulos loppupäivästä. Toivottavasti voitamme jotain! Erityisesti jäämme Nooran kanssa toivomaan kotisiivooja-palkintoa vuodeksi.

Lopuksi kiitettäköön Jounia lipuista! 🙂