Kukkakedon kulkija

Kukkakedon kulkija on kappale, joka kuulostaa rennolta popvivahteiselta clubmusiikilta, mutta jonka sanoitus liikkuu kukkakedolla ja voisi sanoa, että ne ovat jopa perinteisen kuuloiset.

”Alunperin biisi oli romanttinen. Halusin laulaa kukista ja romantiikasta, jota yhteiskunnassamme kaipaan. Mut on kasvatettu vähän semmoiseksi prinsessaksi.”

”Kuvailisin, että tämä Raimo Pitkäsen kirjoittama ja säveltämä biisi oli demovaiheessa 2017 iskelmäpoppia. Laulumelodia oli tarttuva, ja se soi päässä silloin tällöin neljän vuoden aikana. Otin yhteyttä Raimoon ja pyysin tässä keväällä, olisiko demo vielä kuunneltavissa. Ajattelin, että tuottajani Sam Sonntag Colla Recordsilla voisi taikoa tästä jotain Lana del Ray-tyylistä taiteellista poppia. Lauloin Samille raakademon videolle sointuineen ja lähetin materiaalin.”

”Sam teki yksinkertaisen pianomelodian kappaleesta muutamalla sointumuunnoksella. Kyseessä oli slovari. Pian kävi ilmi, ettei Sam ollut saanut lainkaan Pitkäsen alkuperäistä demoa ja pyysin Samia olla kuuntelematta sitä, ettei ns vapaa luovuus saisi mitään vaikutteita. Alkuperäisessä demossa ei sinänsä ollut mitään vikaa, mutta halusin kuulla, miten ”oman tyylini” kuuloisen Sam kappaleesta saisi.”

”Kävin laulamassa pianomelodian päälle lauluraidat studiolla. Pian Sam palasi mulle täysin uudenaikaisen club-pop-versiolla, jossa mun laulut olivat ja sopivat siihen. Soundi oli kaukana del Raystä. Enemmänkin tuli mieleen kuuma Pete Parkkosen Kohta Sataa tai jotain vastaavaa. Biisiin lisättiin saksofonia ja muuta kivaa, ja lopulta syntyi jotain täysin erilaista.”

”Odotan kolmatta lastani, jonka laskettu aika on 25.5. Ajattelin, että miten voin vetää promootiota, ottaa kuvia ja videota ja vetää IG-keikkoja, jos olen viimeisimmilläni. Ajattelin siirtää lähes valmiin kappaleen julkaisua kesäkuulle. Mutta sitten tulin toisiin aatoksiin. Pidimme markkinointipalaverin teamssissä Collan Simon Sidin kanssa ja hän kertoi, että Katy Perry oli nostanut kohun näyttämällä raskausmasunsa musiikkivideollaan Daisies. Tästä inspiroiduin, että niimpä! Tehdään sittenkin video. Miksi jättää välistä sen takia, että saan lapsen?”

Biisi päätettiin lopulta julkaista samana päivänä, kuin lapsen laskettu aika.

”Saapahan nyt jännittää, kumpi tulee ensin. Saimme idean ja teimme päätöksen musiikkivideon tuottamisesta vain viikkoa ennen kuvauksia. Kuvauspäivät lyötiin lukkoon heti ja aloin etsiä vimmatusti kuvauslokaatiota. Tavoittelimme kylpyläympäristöä, ja oli pieni mahdollisuus saada moinen koronan aiheuttamien muutosten takia. Onnen kaupalla saimme lokaatioksi Lohjan Spa & Resortin, joka oli hyödyntänyt pandemiasulkuja mm remonttien suorittamiseksi. Kuvasimme videon perjantaina, vapun aattona 30.4.”

”Sain mukaan hienon porukan esiintymään videolla. Ajattelin, että en yksin jaksa kantaa tässä vaiheessa videon ainoata roolia. Pyysin mukaan ensisijaan kaksoissiskoani Nina Salmista, jonka kanssa taatusti oli tehtävissä hauskoja juttuja kameralla. Pyysin mukaan myös kummipoikani äitiä Päivi Kotitaloa, joka heittäytyi mukaan ilman kysymyksiä. Lisäksi sain mukaan kovasti ihailemani tanssijan, turkulaisen Valtteri Palinin, jonka tiesin osaavan tanssia mitä vain voimakkaalla intensiteetillä jopa korkkareissa. Halusin myös mukaan jonkun, jolla olisi edes jonkinlaista kehon karvoitusta, kontrastiksi meihin muihin posliinisääriin. Turkulaisten teatteripiirien konkari Tero Petteri Salminen lähti mukaan parin päivän varoitusajalla.”

Erilaisuus korostuisi nyt videolla monella tasolla. Mukana videolla oli siis tyypillisiä spa-neitoja, kukkiin sonnustautunut viiksimies, korkkareissa tanssiva mieskarkki, kaksoset ja viimeisimmillään raskaana oleva nainen laulamassa kukkakedon kulkijasta.

Tällä videolla jokainen saa olla oma itsensä. Paljasta pintaa saa näkyä, vaikka on ns ”siunatussa tilassa”.

Tietenkin jännittää videon lopputulos.

”Menimme kyllä varmasti koko porukka jollain tapaa mukavuusrajojemme ulkopuolelle. Video on rohkea ja ainakin raskaana olevalle naiselle, vaikka haluankin korostaa sitä, että miksi häpeisin naiseuttani äitiysvarjon takana, niin onhan se navan näyttäminen todella henkilökohtaista.”

Uskon kuitenkin, että videosta tulee yhtä siedettävä kuin muutkin musavideot. Taidettahan tämä on, ja musabisnestä. Miksi sitä ottaa liian vakavasti?

Perustietoja:


Artisti: Tina Salminen

Biisi: Kukkakedon kulkija

Genre: Pop/club

Kieli: Suomi

Biisi: San, säv: Raimo Pitkänen – Sov, säv, tuotanto: Sam Sonntag / Colla Records Oy Ab

Levy-yhtiö: Colla Records Oy Ab

Video: Simon Sid / Colla Records Oy Ab

Kuvausajankohta: pe 30.4.2021, Lohja Spa & Resort

Biisin julkaisu: 25.5.2020

Musavideon julkaisu: kesäkuun alkupuolella

Kuvapankki:

Musiikkivideon kuvaukset, Lohja Spa & Resort: Kuvaaja Linda Sjölund mainittava. https://www.dropbox.com/home/Kukkakedon%20kulkija%20kuvat%20video